Skip to content

Reanimatie en AED

BHV Reanimatie Cursus

Deze herhalingscursus is bestemd voor werknemers die De cursus is opgedeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte krijgt de cursist informatie over het ontstaan van een circulatiestilstand

Cursusduur

In een 2,5 uur durende cursus leert BHV Noord-Nederland u een hartstilstand herkennen, adequaat hulp te verlenen en daarbij de AED te gebruiken.

Kosten: €40.00
Group 4

Wat is reanimatie en AED?

AED staat voor Automatisch Externe Defibrillator. Dit is een apparaat waarmee een patiënt met een circulatiestilstand een shock kan worden gegeven (het defibrilleren).

Voorheen was dit defibrilleren een voorbehouden medische handeling. Maar door de cursus reanimatie aed is deze handeling echter een stuk eenvoudiger en veilig geworden.

Daarom mag iedereen een AED bedienen. Deze komen ook op steeds meer locaties beschikbaar (o.a. in winkelcentra, sporthallen, zwembaden en wijkgebouwen).

Zonder kennis blijkt het in de praktijk echter lastig te zijn om goed met een AED om te gaan. Bovendien heeft een AED reanimatie cursus geen toegevoegde waarde als men niet kan reanimeren. Daarom bestaat deze combinatiecursus; u leert zowel reanimeren zonder als met een AED.

Reanimatie en AED Cursus Inhoud

De cursus is opgedeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte.

In het theoriegedeelte krijgt de cursist informatie over het ontstaan van een circulatiestilstand. De meest voorkomende oorzaken worden besproken en verduidelijkt met videofragmenten en animaties.

Tijdens een reanimatiecursus worden ook de verschijnselen van een circulatiestilstand besproken en leert u hoe u een reanimatie kunt opstarten.

Daarnaast leert u hoe een AED werkt, wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen diverse merken en typen en hoe te handelen bij storingen en, indien van toepassing, tenslot krijg je les over het onderhouden..

Uiteraard is er in de cursus uitgebreid tijd om alles in de praktijk te oefenen. Uiteraard volgt deze opleiding alle richtlijnen van de Europese Reanimatieraad (ERC).

Cursus Locatie

Een training kan plaatsvinden in-company maar ook op een door u gewenste locatie mits die voldoet aan bepaalde eisen. Ook kan BHV Noord-Nederland voor een passende locatie zorgen.

Reanimatie en AED Certificaat

Wanneer de cursus reanimatie en aed met goed gevolg is gevolgd en u beheerst de vaardigheid van het reanimeren, dan kunt u een deelnamecertificaat van BHV Noord-Nederland ontvangen. Voor de geldigheid van dit certificaat en het bijhouden van de reanimatievaardigheid moet jaarlijks een herhalingscursus worden gevolgd. Het bijwonen ervan wordt op het certificaat aangetekend.

Cursusmaterialen